donderdag 4 november 2010

Nee niet bij mij!!!!!!!!!!

Een aantal weken geleden kreeg ik soort aanvals pijnen in onderbuik, trok door naar mijn achterste. Soms kromp ik ineens als een foetus. Niet dagelijks hoor, maar 2 weken geleden had ik hem echt heel erg op zaterdagavond en wilde mijn man eerst niet zo de nacht in met mij. Maar met 2 paracetamols zakte het na een goed uur. Vorige week vrijdag kreeg ik het om 9.15 uur op de zaak gewoon van het ene op andere moment. Ik kromp weer in een. Collega's vonden dat ik die middag maar gauw langs arts moest.
Ja ze hadden natuurlijk gelijk, maar ja we stellen het altijd uit he. Die zondagavond kreeg ik weer zo aanval, nu snel na de vorige vond ik.
Mooi dat ik afgelopen maandag een echo moest laten maken van onderbuik en rechtlies. Tijdens de echo gaf de arts aan dat hij niet echt iets vreemds zag. Dus weer naar het werk met echt een gezicht van tja waar komt het dan vandaan he.
Vanmorgen ben ik terug naar huisarts geweest voor de foto uitslag en wat wij verder kondem doen. Ik ging eigenlijk met het idee dat ik een spastiche darm had. Bekende symtomen had ik gelezen.
Nee baarmoeder ligt gekanteld vertelde hij, maar dat wist ik, geen liesbreuk, maar................
een cyste in mijn rechtereierstok...Hij is al 6 cm dus groter dan mij eierstok. Ik met mijn laffe bek ohhhh nou ok weg ermee. Tja wat anders? We weten zo niet of de pijnen daarvoor komen of niet. Ik moest afspraak maken bij de gyneacoloog. dinsdag 16 november afpraaak in Rotterdam.
Ik had er naar mijn mannetje gebeld en die was toch wel even stil.....Ik ben even naar mams en paps gereden en terwijl ik daar zit te praten over alles krijg ik het warm, hoofdpijn en begonnen mijn handen te trillen.
Toen besefte ik het pas. Tuurlijk moet je positief blijven denken dat begrijp ik, maar je denkt er toch aan. Je moet er ook niet TE makkelijk over denken vind ik. Ik kan het nog niet begrijpen, dit had ik niet verwacht. De symtomen op internet komen wel overeens, vage buikpijnen, pijn met gemeenschap, druk op blaas.....ook druk het in lies en onderbuik ja logisch het wordt afgekneld door voorover te zitten, het laat wat van zich horen.
Ik moet wel toegeven terwijl ik dit tik...moet ik wel 3x slikken en ben ik blij vanavond manlief voor ogen te zien. Mijn zoon keek mij ook aan, wat is een cyste? Kwaad of goedaardig? Bedoel je dat het een kleine mogelijkheid is kanker te zijn? Ja dat kan.............Ohjee nu ik dit tik rolt er een traan over mijn wang. Jemig...............niet ik!!!!!!!!!!!!!!! We gaan immers over 7 weken cruisen!!!!!!!!!!!!! ..................................................................................................................................
oke daar ben ik weer even. Nee ik wil dan geopeerd zijn en opgeknapt dus alles moet vlug gebeuren en dan vieren we dubbel feest op de boot. Dat moet.
ZO nu ga ik even iets doen om mijn gedachten op zij te zetten.

Een fijn weekend allemaal!!
Liefs Danielle

3 opmerkingen:

 1. Meestal zijn cystes goedaardig...er is een hele kleine kans dat ze kwaadaardig zijn. Er zit bij mij ook een cyste in de eierstok (wordt niets aan gedaan omdat ik er geen last van heb), maar zoals ie kan komen, kan ie ook weer gaan. Dat heeft met je hormonen te maken. Cystes zowel in de borst als in de eierstok kunnen zich vullen met vocht en ergens tegen aan drukken, wat pijn kan geven. Ze hoeven overigens niet eens groot te zijn, ook een cyste van minder dan 1 cm kan pijnlijk zijn. Een cyste in een borst wordt nog wel eens leeggezogen als er teveel vocht in zit, maar het vocht kan ook weer terugkomen. Het leegzuigen van een cyste in de borst gaat per naald maar je voelt het amper (is mijn ervaring).

  Hoewel ik je geen enkele zekerheid kan geven, zou ik toch proberen er rustiger onder te worden. De helft van de vrouwen heeft cystes maar ze merken er vaak niets van.

  Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh lieve Danielle wat schrikken. Maar we gaan voor goed hoor, de meeste zijn goed dus die bij jou ook. Zo is 't.
  Denk aan je en hopelijk kun je je zinnen even verzetten.......zal moeilijk zijn.
  Denk aan je en heel veel liefs.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ach meissie toch.....maar we gaan allemaal positief denken hoor!!
  En idd cystes komen echt vaak voor.
  Hopelijk is alles voor de cruis weer over en kan je lekker genieten van je welverdiende reisje.

  Een digitale arm om je schouders hoor.

  liefs Carla.

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je berichtje, ik kom gauw een kijkje bij jou nemen.
Lieve groetjes Danielle